עזרה ברחצה
איך להגיש סיוע ברחצה לחולה או קשיש – איך לשמור על הבטיחות של הקשיש או חולה בשעת רחצה?
כל חולה או קשיש הנצרך לעזרה פיזית סיעודית חייב מלווה מטפל סיעודי מקצועי. מטפל ומטפלת סיעודית מקצועיים יגישו סיוע ברחצה / העזרה ברחצה לקשיש בצורה הבטוחה והמקצועית ביותר.
א. סעיף מספר 1 של סיוע ברחצה הוא כאשר בעת ההעברה מהמיטה לכיסא רחצה נעילת הגלגלים והעברה לכיסא הרחצה מוטב שיהיו הרגליות של הגלגלים על כיסא הרחצה ולהניח רגליו של המטופל. עליהם על מנת למנוע החלקה מטה או חוסר יציבות.
ב. ישנם מטופלים שגופם ממש לא בשליטה שלהם ויכולים להישמט הצידה עם הראש וחלק מהגוף מה שמקשה על הרחצה. רצוי להשים מגבת בין הגב למשענת הכיסא ואם לא עוזר לשים תומך נוסף כגון קיפול מגבת עבה ששמים בין צד הזרוע והצד שנשמטים הצידה לכיסא על מנת לקבע אותו ולמנוע ממנו להחליק לצדדים כי בכל זאת מים ושמפו מחליקים את העסק זה סעיף מספר 2 של עזרה ברחצה.
ג. מטפלים או חולים שיכולים ללכת על ידי עזרה או הליכון יש להיות צמוד אליהם בכל רגע מאחרי גבם ולשים קלות את היד על מותנם או כתפם על מנת שירגישו בטחון בהליכה שמישהו מגבה אותם מאחור.
ד. לאלה שיכולים לעמוד חובה לשים מגבת על הרצפה או גומי רחצה נצמד על מנת למנוע החלקה חלילה.
ה. חובה לאחוז המטפל בברזל או מוט המחובר בחוזקה לקיר אין לאחוז בדלתות הרחצה (שמזכוכית או פלסטיק) ולא בוילון או כל דבר שלא יציב וחזק כי זה ממש סכנת נפשות לא על אף אחד.
רחצה נקייה רעננה ובטוחה!